0 termék - 0 Ft |
Boraink készítése során a szőlőmagokat is felhasználjuk, és a nedvek, valamint a szőlőmagolaj kipréselését követően szőlőmag őrleményt készítünk belőlük. A szőlőmag őrlemény magas polifenol tartalmának köszönhetően rendkívül egészséges természetes étrend-kiegészítő és fogasztása, illetve külsőleg történő alkalmazása számos jótékony hatást fejt ki az egészségre és bőr szépségére egyaránt.
A szőlőmag őrlemény egészségre gyakorolt hatásai között elsődleges, hogy segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést. A szőlőmag kivonat hatásos az allergiában, ízületi gyulladásban, visszértágulatban vagy aranyérben szenvedőknek is. Ezeken túlmenően szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását.
De a szépség megőrzésében nem csak a gyomron keresztül segíthet a szőlőmag őrlemény. A bőrön keresztül felszívódva csodaszép, üde és feszes bőrt eredményez, éppen ezért előszeretettel használják speciális bőrszépítő kezelések és bőrmegújító masszázsok fő alkotóelemeként.
Fogyasztása különösen ajánlott azok számára, akik kevésbé élnek aktív életet és sokat ülnek a számítógép képernyője előtt. Hatására ugyanis csökken a szemgyulladás, viszont fejlődik a szem alkalmazkodó, és látóképessége valamint a kontrasztérzékenység.
Összességében véve tehát ez a csodálatos őrlemény hozzájárul az emberi élettartam meghosszabbításához és a szépség megőrzéséhez!
150 g
A polifenolok jótékony hatásai:
1./ Védik szervezetet az érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
2./ A szabadgyökök mérséklésével csökkentik a sejtek és szövetek károsodásának mértékét, így kevésbé alakulnak ki gyulladásos betegségek.
3./ Úgy védik a szívet, hogy csökkentik a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet.
4./ Hatásos gyógyírként szolgálnak visszértágulat vagy érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben.
5./ Mérsékelhetik a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.
6./ Jól alkalmazhatóak a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére.
7./ A hisztamin termelődését gátolva enyhítik az allergiás tüneteket.
A fentiekben felsorolt áldásos hatásokkal bíró polifenolok kizárólag a szőlőmag őrlésével kerülnek felszínre, azonban az őrlemény további jótékony alkotóelemeket is tartalmaz, melyek a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán - amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszert.
Fogyasztási/felhasználási javaslatok:
Szájon át történő fogyasztása esetén érdemes a mindennapi rutinba étrend-kiegészítőként beépíteni:
· Keverjünk 1 kávéskanállal a reggeli joghurtba, müzlibe, gyümölcsturmixba, vagy bármilyen italba.
· Nem javasolt azonban magas főzési vagy sütési hőmérsékletnek kitenni, hiszen így károsodnak a benne található értékes anyagok.
Bőrön át történő alkalmazása esetén készíthetünk belőle arcpakolást vagy bőrradírt:
· Joghurttal, mézzel, esetleg kevés vízzel és szőlőmagolajjal keverve egyszerű arcpakolást készíthetünk belőle, mely felfrissíti és szépíti a finom arcbőrt. Kenjük fel vékony rétegben az arc bőrére, kihagyva a szem és az ajak körüli területet, hagyjuk fél óráig az arcon, majd langyos vízzel öblítsük le.
· Nagyon kevés vízzel és/vagy szőlőmagolajjal keverve pedig tökéletes bőrradírt készíthetünk: ezzel a szőlőmagos péppel dörzsöljük át körkörösen az enyhén vizes bőrt, akár az arcbőrt is. Ezzel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és feszesíthetjük a bőrt.