Receptek / Desszertek

Vissza
Erdei gyümölcsös galette rosé JamBORival

Erdei gyümölcsös galette rosé JamBORival

A receptben felhasznált előre csomagolt leveles tészta miatt ez az édesség pillanatok alatt elkészíthető, a végeredmény azonban nem erről árulkodik majd, hígy ezzel gyönyörű és különleges tortával bárkit lenyűgözhetünk!

 

HOZZÁVALÓK  

(30-32 cm-es piteformához):


 

1 csomag leveles tészta


egy tálca erdei gyümölcs (szeder, málna, áfonya vegyesen)

125 g vaj


2 tojás


125 g mandulaliszt

100 g nádcukor


1 ek liszt


3-5 ek rosé JamBORi

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a korábban felolvasztott, és langyosra hűlt vajat is, végül kanalanként a lisztet és a mandulaport.


2.     A piteformát kibélelem a csomagolt leveles tésztával, majd villával alaposan megszurkálom, és ráöntöm a mandulás krémet és szépen elrendezgetem a tetején az erdei gyümölcsöket.

3.     180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm, majd megkenem a tetejét a rosé JamBORi lekvárral.