Túrós smarni (császármorzsa) rosé és vörös JamBORival / Desszertek

Túrós smarni (császármorzsa) rosé és vörös JamBORival

Túrós smarni (császármorzsa) rosé és vörös JamBORival

A császármorzsa egy roppant egyszerűen elkészíthető hagyományos édesség, melyet különlegessé és alkalmivá tehetünk a forraltborra emlékeztető ízvilágú, villányi borból készülő JamBORi borlekvárokkal!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

250 g liszt, 

0,5 l tej, 

csipet só, 

4 egész tojás, 

100 g tehéntúró

kristálycukor, 

vaj (2x20-30 g)

1 üveg JamBORi

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1. A lisztet simára keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat és végül a villával összetört túrót.

2. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a tészta felét. Ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával is.

3. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja szépen megpirul, majd egy fakanállal negyedeljük és átfordítjuk a negyedeket a másik oldalukra.

4. Amint szépen megpirultak két fakanál segítségével apró darabokra szaggatjuk a tésztát, megszórjuk kristálycukorral, megvárjuk amíg a cukor kissé karamellizálódik, tányérokba szedjük, majd a tészta másik felét is kisütjük. Forrón, porcukorral megszórva, rosé és vörös JamBORival tálaljuk!

 

JamBORi tippek: 

Az extrán boros ízhatás kedvéért keverjünk 1 evőkanál JamBORit a császármorzsa tésztájába mielőtt kisütnénk, majd sütés közben szórjuk meg előzetesen borba áztatott mazsolával!

Az elkészült császármorzsához készíthetünk forró JamBORis gyümölcsöntetet: ehhez kedvenc bogyós gyümölcseinket melegítsük össze egy lábasban 2-3 evőkanál JamBORi borlekvárral!