0 termék - 0 Ft |
A császármorzsa egy roppant egyszerűen elkészíthető hagyományos édesség, melyet különlegessé és alkalmivá tehetünk a forraltborra emlékeztető ízvilágú, villányi borból készülő JamBORi borlekvárokkal!
HOZZÁVALÓK (4 főre):
250 g liszt,
0,5 l tej,
csipet só,
4 egész tojás,
100 g tehéntúró
kristálycukor,
vaj (2x20-30 g)
1 üveg JamBORi
ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet simára keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat és végül a villával összetört túrót.
2. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a tészta felét. Ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával is.
3. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja szépen megpirul, majd egy fakanállal negyedeljük és átfordítjuk a negyedeket a másik oldalukra.
4. Amint szépen megpirultak két fakanál segítségével apró darabokra szaggatjuk a tésztát, megszórjuk kristálycukorral, megvárjuk amíg a cukor kissé karamellizálódik, tányérokba szedjük, majd a tészta másik felét is kisütjük. Forrón, porcukorral megszórva, rosé és vörös JamBORival tálaljuk!
JamBORi tippek:
Az extrán boros ízhatás kedvéért keverjünk 1 evőkanál JamBORit a császármorzsa tésztájába mielőtt kisütnénk, majd sütés közben szórjuk meg előzetesen borba áztatott mazsolával!
Az elkészült császármorzsához készíthetünk forró JamBORis gyümölcsöntetet: ehhez kedvenc bogyós gyümölcseinket melegítsük össze egy lábasban 2-3 evőkanál JamBORi borlekvárral!