Receptek / Főételek

Vissza
Fehér JamBORis csirkecombok

Fehér JamBORis csirkecombok

Elsőre kissé furcsának tűnhet, hogy borlekvárban pácoljuk a csirkecombokat, de a végeredmény miatt minden ínyencnek ki kell próbálnia, hiszen a borlekvár egy csodásan ízletes mázként vonja be a csirkecombokat sütés közben!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

12 csirke also comb

1 üveg fehér JamBORi

1 gerezd fokhagyma

fél tk őrölt gyömbér

2 ek olívaolaj

2 ek szójaszósz

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     A fokhagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra aprítjuk, majd összekeverjük az őrölt gyömbérrel, szójaszósszal, olívaolajjal és a fehér JamBORival.

2.     A csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük és egy mély keverőtálban leöntjük őket a páccal. Ezután egy éjszakára, vagy 2-3 órára hűtőbe tesszük.

3.     Fogyasztás előtt egy mély tepsit kiolajozunk, majd sorban elrendezzük benne a csirkecombokat, és ráöntjük a JamBORis páclét is.

4.     200 fokos sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük a combokat, közben egyszer-kétszer megfordítjuk őket, hogy tökéletesen átsüljenek és minden oldalukon szépen megpiruljanak.