0 termék - 0 Ft |
A sertésszűz ünnepi pompára talál ebben a diós bundában, az aszaltszilvás JamBORi mártás pedig tovább fokozza a fogás eleganciáját, de mindeközben olyan gyors fogás, hogy bármely átlagos hétköznap este is elkészíthetjük!
HOZZÁVALÓK (4 főre):
1 db nagyobb sertés szűzpecsenye
100 g dió
1 kisebb ágacska friss rozmaring
2 ek szőlőmag olaj
só, frissen őrölt bors
A mártáshoz:
100 g asztalt szilva
1 dl Metzing Portugieser vörösbor
2-3 ek vörös JamBORi
ELKÉSZÍTÉS
1. A diót a rozmaring levelekkel késes aprítógépben finomra aprítjuk (ha nincs ilyenünk, használhatunk darált diót és szárított rozmaringot is), összekeverjük 1 kk frissen őrölt borssal, majd beleforgatjuk az egész sertésszüzet, és szőlőmagolajjal kikent tepsiben, 180 fokos sütőben 20 perc alatt egészben megsütjük. Kivesszük a tepsiből, és amíg elkészítjük a mártást pihenni hagyjuk.
2. A tepsit ezután feltesszük a tűzhelyre, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a vörös JamBORit és az aszalt szilvákat és 5 perc alatt összefőzzük. Ízlés szerint botmixerrel pürésíthetjük is a mártást, vagy köretként is felszolgálhatjuk egészben hagyva az aszalt szilvákat a vörösboros szószban. Krumplipürével és sóvirággal megszórva tálaljuk.