Receptek / Főételek

Vissza
Diómorzsában sült sertésszűz aszaltszilvás-vörös JamBORi mártással

Diómorzsában sült sertésszűz aszaltszilvás-vörös JamBORi mártással

A sertésszűz ünnepi pompára talál ebben a diós bundában, az aszaltszilvás JamBORi mártás pedig tovább fokozza a fogás eleganciáját, de mindeközben olyan gyors fogás, hogy bármely átlagos hétköznap este is elkészíthetjük!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

1 db nagyobb sertés szűzpecsenye

100 g dió

1 kisebb ágacska friss rozmaring

2 ek szőlőmag olaj

só, frissen őrölt bors

 

A mártáshoz:

100 g asztalt szilva

1 dl Metzing Portugieser vörösbor

2-3 ek vörös JamBORi

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     A diót a rozmaring levelekkel késes aprítógépben finomra aprítjuk (ha nincs ilyenünk, használhatunk darált diót és szárított rozmaringot is),  összekeverjük 1 kk frissen őrölt borssal, majd beleforgatjuk az egész sertésszüzet, és szőlőmagolajjal kikent tepsiben, 180 fokos sütőben 20 perc alatt egészben megsütjük. Kivesszük a tepsiből, és amíg elkészítjük a mártást pihenni hagyjuk.

2.     A tepsit ezután feltesszük a tűzhelyre, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a vörös JamBORit és az aszalt szilvákat és 5 perc alatt összefőzzük. Ízlés szerint botmixerrel pürésíthetjük is a mártást, vagy köretként is felszolgálhatjuk egészben hagyva az aszalt szilvákat a vörösboros szószban. Krumplipürével és sóvirággal megszórva tálaljuk.