Vissza
Körtés-diós rukkolasaláta fehér bazsalikomos JamBORis vinaigrettel
Ha már épp kifogyóban van a JamBORink, tökéletes gyümölcsös salátaöntetet készíthetünk belőle ha a vinaigrette minden hozzávalóját alaposan összerázunk a JamBORis üvegben!
HOZZÁVALÓK (4 főre):
1 csomag friss rukkola saláta
1-2 puha vilmoskörte
1 piros pritamin paprika
3-4 zellerszár
6-7 szelet bacon
egy marék dió
+ reszelt parmezán vagy bármilyen kemény sajt
Az öntethez:
Kb. 1-2 evőkanálnyi fehér bazsalikomos JamBORi
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
¼ citrom leve és lereszelt héja
csipet tengeri só
ELKÉSZÍTÉS
- A bacont egy forró, száraz serpenyőben, saját zsírján ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
- Ugyanabban a serpenyőben kissé megpirítjuk a diót, majd félretesszük.
- Közben vékony csíkokra vágjuk a paprikát, zellerszárat és a körtét, majd hozzáadjuk egy nagy keverőtálban a rukkolához.
- Az egészet összekeverjük, ráreszeljük a sajtot, rátördeljük a bacont, hozzáadjuk a durvára aprított pirított dió felét és az egészet összerázzuk.
- Az öntethez a JamBORis üveg alján maradt 1-2 evőkanálnyi borlekvárhoz hozzáadjuk az öntet összes hozzávalóját és a maradék finomra aprított diót, szorosan lezárjuk az üveg tetejét, majd alaposan megrázzuk, és már önthetjük is a salátánkra!