Receptek / Előételek

Vissza
Körtés-diós rukkolasaláta fehér bazsalikomos JamBORis vinaigrettel

Körtés-diós rukkolasaláta fehér bazsalikomos JamBORis vinaigrettel

Ha már épp kifogyóban van a JamBORink, tökéletes gyümölcsös salátaöntetet készíthetünk belőle ha a vinaigrette minden hozzávalóját alaposan összerázunk a JamBORis üvegben!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

1 csomag friss rukkola saláta

1-2 puha vilmoskörte

1 piros pritamin paprika

3-4 zellerszár

6-7 szelet bacon

egy marék dió

+ reszelt parmezán vagy bármilyen kemény sajt

 

Az öntethez:

Kb. 1-2 evőkanálnyi fehér bazsalikomos JamBORi

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

¼ citrom leve és lereszelt héja

csipet tengeri só

 

ELKÉSZÍTÉS

 

  1. A bacont egy forró, száraz serpenyőben, saját zsírján ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben kissé megpirítjuk a diót, majd félretesszük. 
  3. Közben vékony csíkokra vágjuk a paprikát, zellerszárat és a körtét, majd hozzáadjuk egy nagy keverőtálban a rukkolához.
  4. Az egészet összekeverjük, ráreszeljük a sajtot, rátördeljük a bacont, hozzáadjuk a durvára aprított pirított dió felét és az egészet összerázzuk. 
  5. Az öntethez a JamBORis üveg alján maradt 1-2 evőkanálnyi borlekvárhoz hozzáadjuk az öntet összes hozzávalóját és a maradék finomra aprított diót, szorosan lezárjuk az üveg tetejét, majd alaposan megrázzuk, és már önthetjük is a salátánkra!