Receptek / Előételek

Vissza
Langyos céklasaláta kecskesajttal és fehér JamBORival

Langyos céklasaláta kecskesajttal és fehér JamBORival

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

Fejenként 1 közepes méretű cékla

3-4 fokhagyma gerezd

1-2 kisebb rozmaring ág

1 üveg fehér JamBORi

sóvirág, frissen őrölt bors, olívaolaj, balzsamecet

150-200 g friss kecskesajt

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     A céklákat meghámozzuk, majd egészben egy tepsibe rendezzük őket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, héjastul melléjük tesszük az egész fokhagyma gerezdeket és a rozmaring ágakat, majd 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük a céklákat.

2.     Ezután cikkelyekre vágjuk a céklákat, majd hosszúkás tányérokon elegánsan elrendezzük őket. Melléjük morzsoljuk a kecskesajtot, végül meglocsoljuk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, fehér JamBORival és tálaljuk.