0 termék - 0 Ft |
Ez a tiramisú igazán elegáns és különleges vendégváró desszert, hiszen amellett, hogy likőr helyett JamBORi borlekvár kerül bele, borospoharakban tálaljuk és szőlőszemekkel díszítjük, így garantáltan minden vendégünket leveszünk majd vele a lábáról!
HOZZÁVALÓK (4 főre):
4 tojás
4 ek nádcukor
1 csésze espresso
4 ek fehér JamBORi
250 g mascarpone
1 csomag babapiskóta
+ adagonként 4-5 szem szőlő
ELKÉSZÍTÉS
1. A tojássárgákat egy fém keverőtálban habosra keverjük a nádcukorral, majd hozzákeverjük a kávét és a fehér JamBORit.
2. Ezután a keverőtálat vízgőz fölé tesszük és egy habverővel folyamatosan keverve tovább habosítjuk, amíg a hab elég sűrű nem lesz (vigyázzunk, hogy a keverőtál ne érjen bele a vízbe).
3. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd óvatosan összekeverjük a mascarponéval.
4. 4 borospohár aljába összetörjük a babapiskótát, és arra kanalazzuk a habot, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük a poharakat.
5. Tálaláskor szőlőszemekkel díszítjük.