Receptek / Desszertek

Vissza
Poharas tiramisú szőlővel és fehér JamBORival

Poharas tiramisú szőlővel és fehér JamBORival

Ez a tiramisú igazán elegáns és különleges vendégváró desszert, hiszen amellett, hogy likőr helyett JamBORi borlekvár kerül bele, borospoharakban tálaljuk és szőlőszemekkel díszítjük, így garantáltan minden vendégünket leveszünk majd vele a lábáról!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

4 tojás

4 ek nádcukor

1 csésze espresso

4 ek fehér JamBORi

250 g mascarpone

1 csomag babapiskóta

+ adagonként 4-5 szem szőlő

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     A tojássárgákat egy fém keverőtálban habosra keverjük a nádcukorral, majd hozzákeverjük a kávét és a fehér JamBORit.

2.     Ezután a keverőtálat vízgőz fölé tesszük és egy habverővel folyamatosan keverve tovább habosítjuk, amíg a hab elég sűrű nem lesz (vigyázzunk, hogy a keverőtál ne érjen bele a vízbe).

3.     Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd óvatosan összekeverjük a mascarponéval.

4.     4 borospohár aljába összetörjük a babapiskótát, és arra kanalazzuk a habot, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük a poharakat. 

5.     Tálaláskor szőlőszemekkel díszítjük.