Receptek / Desszertek

Vissza
Vörös JamBORis-ricottás kalácspuding

Vörös JamBORis-ricottás kalácspuding

Akár egy ráérős reggelre, akár egy bekuckózós estére választjuk társunknak ezt a kalácspudingot, egészen biztosak lehetünk abban, hogy melegséggel tölti majd fel a szívünket!

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

1/4 kg szikkadt kalács

4 tojás

250 ml tejszín

125 g ricotta

csipet só

3-4 evőkanál nádcukor

fél kk vaníliakivonat

2-3 evőkanál vörös JamBORi

fél kk vaníliakivonat

2-3 evőkanál vaj

+ egy kis tálca bogyós gyümölcs

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     Egy kisebb tepsit vagy kerámiatálat kikenünk vajjal, majd belehalmozzuk az apró kockákra vagy vékony szeletekre vágott kalácsot. 

2.     A tojást egy keverőkancsóban alaposan összekeverjük a tejszínnel, ricottával, sóval, cukorral, vaníliával, majd a kalácsra öntjük és legalább 1 órára vagy egy éjszakára lefóliázva a hűtőbe tesszük, hogy jól megszívja magát a kalács a tojásos keverékkel. 

3.     Másnap reggel, vagy pár óra elteltével hozzáadjuk a bogyós gyümölcsöket, rápötyögtetjük a vörös JamBORi lekvárt, majd 2-3 evőkanál vajat kanalazunk a tetejére, megszórjuk 1 evőkanál nádcukorral, és kb. 20-25 percre a 180-200 fokos sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük. Langyosan a legjobb!