0 termék - 0 Ft |
Akár egy ráérős reggelre, akár egy bekuckózós estére választjuk társunknak ezt a kalácspudingot, egészen biztosak lehetünk abban, hogy melegséggel tölti majd fel a szívünket!
HOZZÁVALÓK (4 főre):
1/4 kg szikkadt kalács
4 tojás
250 ml tejszín
125 g ricotta
csipet só
3-4 evőkanál nádcukor
fél kk vaníliakivonat
2-3 evőkanál vörös JamBORi
fél kk vaníliakivonat
2-3 evőkanál vaj
+ egy kis tálca bogyós gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy kisebb tepsit vagy kerámiatálat kikenünk vajjal, majd belehalmozzuk az apró kockákra vagy vékony szeletekre vágott kalácsot.
2. A tojást egy keverőkancsóban alaposan összekeverjük a tejszínnel, ricottával, sóval, cukorral, vaníliával, majd a kalácsra öntjük és legalább 1 órára vagy egy éjszakára lefóliázva a hűtőbe tesszük, hogy jól megszívja magát a kalács a tojásos keverékkel.
3. Másnap reggel, vagy pár óra elteltével hozzáadjuk a bogyós gyümölcsöket, rápötyögtetjük a vörös JamBORi lekvárt, majd 2-3 evőkanál vajat kanalazunk a tetejére, megszórjuk 1 evőkanál nádcukorral, és kb. 20-25 percre a 180-200 fokos sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük. Langyosan a legjobb!