Receptek / Előételek

Vissza
Roston sült libamáj kaláccsal/brióssal, vörös JamBORis ribizliszósszal

Roston sült libamáj kaláccsal/brióssal, vörös JamBORis ribizliszósszal

Roston sült libamáj kaláccsal/brióssal, vörös JamBORis ribizliszósszal

 

HOZZÁVALÓK (4 főre):

 

Fejenként 2-2 db, 2 cm-es libamáj szelet

Fejenként 1-1 db vastag szelet kalács vagy 1-1 db briós

Só, bors, vaj a sütéshez

1 üveg vörös JamBORi

100-150 g fagyasztott vagy friss ribizli

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     Egy kis lábasban kevés víz hozzáadásával kissé megfonnyasztjuk a fagyasztott és kiengedett, vagy friss ribizlit, majd hozzáadunk fél-egy üveg JamBORi borlekvárt és rottyanásig főzzük.

2.     Egy serpenyőben 1-2 evőkanál vajat olvasztunk, majd aranybarnára pirítjuk rajta a kalácsszeletek mindkét oldalát, vagy a félbevágott briósok vágott felét.

3.     A hűtőből kivett libamáj szeleteket sózzuk, borsot őrlünk rájuk, majd forró vajon, oldalanként 30-50 másodpercig pirítjuk őket.

4.     A libamájat a pirított kalácsszeletekre rendezzük, majd meglocsoljuk a ribizlis JamBORi szósszal.