0 termék - 0 Ft |
Roston sült libamáj kaláccsal/brióssal, vörös JamBORis ribizliszósszal
HOZZÁVALÓK (4 főre):
Fejenként 2-2 db, 2 cm-es libamáj szelet
Fejenként 1-1 db vastag szelet kalács vagy 1-1 db briós
Só, bors, vaj a sütéshez
1 üveg vörös JamBORi
100-150 g fagyasztott vagy friss ribizli
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy kis lábasban kevés víz hozzáadásával kissé megfonnyasztjuk a fagyasztott és kiengedett, vagy friss ribizlit, majd hozzáadunk fél-egy üveg JamBORi borlekvárt és rottyanásig főzzük.
2. Egy serpenyőben 1-2 evőkanál vajat olvasztunk, majd aranybarnára pirítjuk rajta a kalácsszeletek mindkét oldalát, vagy a félbevágott briósok vágott felét.
3. A hűtőből kivett libamáj szeleteket sózzuk, borsot őrlünk rájuk, majd forró vajon, oldalanként 30-50 másodpercig pirítjuk őket.
4. A libamájat a pirított kalácsszeletekre rendezzük, majd meglocsoljuk a ribizlis JamBORi szósszal.