Borlekvár/JamBORi

JamBORi borlekvárok az első és eredeti Villányi Borlekvár készítőitől!

A Villányi Metzing Családi Pincészet Magyarországon elsőként készítette és kezdte forgalmazni a gourmet ínyencségnek számító borlekvárt/jam-et, mely a JamBORi fantázianevet kapta. A 4 különböző ízű borlekvár alapját a saját pincészetünkben termelt minőségi borok, a Villányi védett eredetű Portugieser, a Villányi Rozé illetve Olaszrizling adják. A lekvárok egyedi receptúra alapján, a finom borok harmonikus fűszerezésével és cukor hozzáadásával nyerték el végleges formájukat.  

Borlekvárjaink mártásként vagy lekvárként történő felhasználására a Receptek menüpont alatt nyújtunk ötleteket, néhány ellenállhatatlan recepten keresztül. Akár csak egy jó pohár bor, a JamBORi lekvárkülönlegességek fogyasztása is új dimenziókba emelni a hangulatunkat, miközben merőben új megvilágításba helyezik megszokott ételeink ízvilágát is.

Ne szabjon határt fantáziájának, próbálja ki és tegyen különlegesebbé minél több fogást a JamBORi borlekvárokkal!

Borlekvár ízek:

Vörös JamBORi

Vörös JamBORi

A magyar mediterráneum legnépszerűbb bora a Villányi Portugieser adja Vörösbor Lekvárunk virágos illatát és gyümölcsös alapízét, melyhez a fahéj és a szegfűszeg kölcsönöznek további ünnepi pompát, és jellegzetesen télre emlékeztető forraltboros ízmámort.

Tartalmas, fűszeres íze miatt a Vörös JamBORit elsősorban vörös húsok és intenzívebb ízvilágú sajtok mellé ajánljuk, olyan barátokkal töltött vagy meghitten csendes estékre, melyeken teret engedünk ízlelőbimbóink bűntudattól mentes kényeztetésének. Amennyiben pedig gyümölcslekvárjainkat kívánjuk helyettesíteni a Vörös JamBORival, úgy készüljünk fel rá, hogy kedvenc desszertjeinket egészen új megvilágításba helyezi majd!

235 g

1,490 Ft

Összetétel, felhasználás:

Összetevők: vörösbor (73,5% Portugieser) cukor, maltodextrin, sűrítőanyag (pektin), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószer (szorbinsav), növényi zsír, fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Alkoholtartalom: enyhe, alig érezhető (6,07 ml/100 g)

Felhasználható: gyártástól számított 1-1,5 évig (felbontás után hűtőben tárolandó)

Rosé JamBORi

Rosé JamBORi

Illatos, frissítő Rosébor Jam, mely az ellenállhatatlanul gyümölcsös Villányi Rosé könnyedségét és zamatát kölcsönzi a mellé fogyasztott ételekhez. A könnyű szárnyas ételek, lágyabb ízvilágú előételek és krémes vagy gyümölcsös desszertek tökéletes kísérője. Fogyasztása a vidám, barátokkal töltött délutánok hangulatát élénkíti fel bennünk, a fahéj és szegfűszeg kedves ünnepélyességével koronázva meg a pillanatot. Ha fokozni szeretné gyümölcsösségét, bátran keverje kedvenc bogyós gyümölcsével és kínálja frissítő szószként!

235 g

1,490 Ft

Összetétel, felhasználás:

Összetevők: villányi rosé bor, cukor, maltodextrin, sűrítőanyag (pektin), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószer (szorbinsav), növényi zsír, fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Alkoholtartalom: enyhe, alig érezhető (6,07 ml/100 g)

Felhasználható: gyártástól számított 1-1,5 évig (felbontás után hűtőben tárolandó)

Fehér JamBORi

Fehér JamBORi

Olaszrizlingből készült Fehérbor Jam, mely lágy, könnyed ízvilága révén kitűnően illik a fehér húsokhoz és a desszertekhez, de akárcsak a Magyarországon oly népszerű olaszrizlingek, a Fehér JamBORi is harmóniát teremt szinte minden étellel és hangulattal. Az elegánsan illatos fehérbor markáns ízvilága mellett a gyömbéres, citromos fűszerezés teszi még élvezetesebbé a Fehér JamBORit és minden vele elfogyasztott fogást. 

235 g

1,490 Ft

Összetétel, felhasználás:

Összetevők: fehérbor (73,5% Olaszrizling) cukor, maltodextrin, sűrítőanyag (pektin), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószer (szorbinsav), növényi zsír, fűszerek (fahéj, szegfűszeg)

Alkoholtartalom: enyhe, alig érezhető (6,07 ml/100 g)

Felhasználható: gyártástól számított 1-1,5 évig (felbontás után hűtőben tárolandó)